December 22, 2017 Lumeah

Lucka 22 Foto: Get in the picture!

På julafton, ta bilderna som du vill ha. Tänk på mina tips – släck lamporna och ta vara på det befintliga ljuset som finns (om det finns något). Kan du se ljuset i ögonen? Tänk på att komma in nära och fota de små detaljerna och sen backa för att fånga miljön. Försök att hitta en intressant vinkel. Fånga genuina stunder istället för att tvinga fram något som känns onaturligt. Ändra bilder till svart-vitt för mer känsla.

Men viktigast av allt – glöm inte att hamna framför kameran själv. Ge kameran till någon annan.

Du kanske inte ens behöver be dem att ta bilder på dig, men om det inte händer får du säga till dem. Du är lika viktig som barnen och det är otroligt viktigt för dem att minnas dig och påminnas om allting som de älskar hos dig. Det här kommer från någon som är väldigt obekväm framför kameran, men jag försöker komma ihåg att det är viktigt att det händer.

Sist av allt, glöm allting jag har skrivit och sätt ner kameran och telefonen. Ta bilderna du vill ha, men sen får det vara nog. Var med! Ha roligt! Glöm pressen att dokumentera allt. De fina stunderna kommer ändå att hända även om man inte har bilder på det.

Det bästa sättet att få vara med på bild? Boka en fotografering och låt mig fixa det. Fina, genuina stunder utan stress och bråk.

Boka en fotografering

Tagged: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Good luck! *